12. srpna 2014

Houbový guláš




Když je houbová sezóna, je třeba velká porce nápadů, co s těmi plnými košíky vykouzlit. Houbový guláš je stará dobrá klasika!

Hodnocení: 9/10

Suroviny:
čerstvé houby (plná střední miska, ideálně 50:50 hřiby a lišky, v zimě poslouží hlíva)
2 velké cibule
bujón
kmín, paprika, bobkový list, nové koření
sůl, pepř, olej
rostlinná smetana

Postup:
Houby nakrájíme na plátky či kostičky. Na oleji osmahneme cibulku, bohatě zasypeme paprikou, opražíme a přidáme houby. Zasypeme bohatě kmínem, podlijeme vodou (houby musí být ponořené), přidáme bujón, bobkový list a nové koření, dle potřeby dosolíme a opepříme a dusíme dokud houby nezměknou (tak 10-20 min). Poté dle chuti zalijeme smetanou a ještě převaříme. Podáváme s rýží.

Je to jednoduché, ale líní milovníci hub to jistě ocení!

B.

Žádné komentáře :

Okomentovat