Hodnocení: 7/10
Recept:
1 menší květák1/2 kostky tofu (použila jsem česnekové)
5 lžic mouky
3 lžíce ovesných vloček
2 lžičky lněných semínek
1 menší česnek
sůl, pepř
Jako první začneme se lněnými semínky, která asi hodinu před vařením namočíme do vody. Díky uvolněné vláknině nám utvoří sliz, který pomůže ke slepení hmoty. Květák si nejdřív uvaříme v osolené vodě (stačí tak 10-15 minut), mezitím si v míse, ve které budeme placky připravovat, namočíme ovesné vločky. Květák slijeme, přidáme do mísy a rozmačkáme (dobře posloužilo šťouchadlo na brambory). Ke květáku přistrouháme tofu, stačí na hrubém struhadle. Pak už je ochutíme a přidáváme mouku podle potřeby, dokud se nevytvoří lepkavá hmota. Z té už pak jen tvarujeme burgry požadované velikosti. Naskládáme na plech a pečeme v troubě (smažení bych asi nedoporučovala) 15-20 minut na 200°C z obou stran.
Podáváme buď v pečivu na způsob vegan burgerů nebo s bramborami na všechny způsoby. Osobně jsem zvolila šťouchané, s trochou rostlinného mléka a pažitkou.
Chuťově mi květákové burgry přišly lepší, než třeba nedávno vyzkoušené cuketové placky a stejně tak hmota lépe držela pohromadě, i bez použití vajec.
L.
Žádné komentáře :
Okomentovat