1. září 2014

Polévka s tofu a soba nudlemi

 


Tentokrát je tu jedna polévka inspirovaná Japonskem (servírovaná v čínském porcelánu). 

Hodnocení: 9/10

Ingredience:
2 menší mrkve
1 jarní cibulka
1/4 tofu s řasou (Sunfood)
nudle soba podle uvážení, dala jsem jich jen asi 20 g
shitake, ideálně - improvizovat můžete českými houbami, já pro chuť přihodila pár maličkých kousků sušeného hříbku
čerstvý zázvor
sušená citronová tráva
1 malá chilli paprička
2 lžičky kvalitní sojové omáčky
směs koření na asijské pokrmy (mám z Lidlu a jsem s ním spokojená)
(himalájská) sůl

Jako první si nasucho prohřejeme koření, aby pustilo vůni. Potom zakápneme olejem a přihodíme na proužky nakrájenou mrkev a na větší kousky nakrájenou jarní cibulku (krájím našikmo + zelené konce nechávám na ozdobu) a chvilku osmahneme. Přidáme sojovou omáčku, zalijeme 0,5 litrem vody nebo zeleninového vývaru a necháme chvilku povařit. Až se voda začne vařit, přidáme houby, nadrobno nakrájený nebo rozlisovaný zázvor, na drobno nakrájenou chilli papričku a citronovou trávu. Přihodíme soba nudle, které se vaří velmi krátce - stačí jim 3-5 minut, v samotném závěru vaření přidáme na kostičky nakrájené tofu a po uvaření těstovin můžeme podávat. Dozdobíme zelenou částí jarní cibulky, případně ještě zázvorem nakrájeným na tenké nudličky. 
Podáváme v příhodném nádobí se lžící a hůlkami :)

L.

Žádné komentáře :

Okomentovat