29. listopadu 2014

Cizrnová polévka s uzenou paprikou



Hodnocení: 8/10

Recept (2 porce):
1 plechovka cizrny
1 menší mrkev
1  brambor
1/2 cibule
rostlinná smetana (cca 100 ml)
sůl, pepř
sladká a uzená paprika (fajnšmekři můžou dát místo sladké pálivou)

Nejdřív si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme brambor a mrkev nakrájenou na malé kostičky (= když jste hladoví, zkrátíte tím dobu vaření na minimum). Přidáme propláchnutou cizrnu a zasypeme sladkou i uzenou paprikou. Promícháme, aby se nám všechny ingredience smíchali s paprikou. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem (cca 3/4 litru) a necháme vařit dokud nám brambory a mrkev nezměknou. Pak už jen rozmixujeme, přilijeme rostlinnou smetanu a případně rozředíme/zahustíme dle libosti. Dochutíme a můžeme podávat.

S cizrnou mám pořád trochu problém. Zatím jsem jí nepřišla na chuť, ale tohle je skvělý způsob jak jí zařadit do jídelníčku. Recept je vlastně polévkovou verzí cizrny na paprice a je poznamenaná právě chutí uzené papriky. Pokud zrovna nemáte po ruce cizrnu v plechovce můžete samozřejmě použít normální. Tu je ale potřeba nejdřív na pár hodin namočit a uvařit předem v tlakovém hrnci (+-40 minut). No a pokud byste chtěli zkusit jinou variantu, zkuste třeba tuhle :)

L.

Žádné komentáře :

Okomentovat