4. listopadu 2014

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou


omlouváme se za nepříliš dobrou kvalitu fotky - chybělo světlo a servírovaly jsme ve skoro-polních podmínkách :/

Hodnocení: 10/10

Suroviny:

2 papriky
3 velké cibule
hrst sušených shitake (nebo velký trs čerstvé hlívy)
plechovka loupaných rajčat
hrnek červené čočky
3 vrchovaté lžíce cizrnové mouky
5 bobkových listů, kmín, skořice
šťáva z 1/2 citrónu
olivový olej
sůl, pepř, zeleninový veganský bujón
ideálně i něco zeleného (což jsme neměly), nejlépe čerstvou petrželku

Postup:

Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme nejméně 15 minut odstát. Na oleji orestujeme 2 nadrobno nakrájené cibule dozlatova. V hrnci uvaříme (rozvaříme na hustou kaši) červenou čočku s jedním veganským bujónem. K cibulce přidáme vyždímané a pokrájené shitake (nebo nakrájenou hlívu), přidáme dvě špetky kmínu a zarestujeme. Cibulku s houbami nasypeme do hrnce k rozvařené červené čočce, zamícháme a zaprášíme cizrnovou moukou. Ještě opečeme (pozor na připalování) a vmícháme nasekané bylinky (pokud máte). Směsí plníme očištěné a rozpůlené papriky. Mezitím do hlubokého pekáčku nebo zapékací mísy navrstvíme na měsíčky nakrájenou cibuli a zalijeme ji plechovkou rajčat, která rozmačkáme vidličkou. Omáčku poklademe bobkovým listem a vložíme na ni papriky. Pečeme 30 minut (nebo do zhnědnutí náplně paprik) na zhruba 220 stupňů. Po upečení vyjmeme papriky a bobkový list a omáčku nalijeme do mixovací nádoby. Přilijeme citronovou šťávu, vsypeme lžičku skořice a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle chuti osolíme a opepříme, můžeme osladit agávovým sirupem, ale my jsme nedoslazovaly - omáčka nám chutnala už tak. Servírujeme s čerstvým zeleninovým salátkem (inu, jak bylo napsáno výše - naše servírování na fotce byla večerní znouzecnost). Díky Evě Francové za vynikající tip! ;)

B. & L.

Žádné komentáře :

Okomentovat