2. listopadu 2014

Hrášková polévka s čerstvou mátou



Hodnocení: 10/10

Tahle polévka je zázrak. Je absolutně vynikající a přitom směšně snadná. Sytá, výživná a ještě ke všemu vám uspoří čas - doporučujeme!

Suroviny:

1 velká cibule
2 velké sáčky mraženého zeleného hrášku
1 litr zeleninového vývaru nebo 1 l vroucí vody a kvalitní veganský bujón
citrónová šťáva
několik čerstvých mátových listů
oliv. olej
sůl, pepř

Postup:

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mražený hrášek a zlehka opečeme. Zalijeme vývarem a krátce povaříme. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Přidáme na kousky pokrájené mátové listy a opět promixujeme. Dle chuti dosolíme a opepříme.

B.


Žádné komentáře :

Okomentovat