Pudink je snad ta nejsnazší věc na světě. Na jeho přípravu potřebujete v podstatě jen tři suroviny, příchuť si můžete zvolit podle chuti a není s ním o nic víc práce než s pudinkem v pytlíku.
Hodnocení: 10/10
U pudinku si můžete regulovat i jeho konzistenci. Uvádí se, že pro rosolovitý pudink - takový, ze kterého vám půjde udělat stabilní bábovička - je ideální poměr 50 g škrobu na 1/2 litru mléka. Osobně jsem chtěla trochu tekutější konzistenci. Dávku škrobu jsem nijak nevážila, ale postupně do mléka vlévala škrob dokud neměl pudink požadovanou hustotu.
Ingredience:
250 ml rostlinného mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
Větší část mléka si dáme vařit a mezitím ke zbytku mléka přidáme škrob a námi zvolenou příchuť (vanilku, vanilkový cukr, skořici, cukr, sirup, aroma, kakao atd.) a dobře rozmícháme vidličkou. Až se nám mléko začne vařit, škrob vlijeme do mléka a za stálého míchání necháme ještě chvíli povařit do zhoustnutí.
Vanilkový pudink (na fotce)
+ vanilkový cukr, špetka skořice
Kakaový pudink
+ lžička kakaa, lžička rýžového nebo jiného sirupu
Kokosový pudink
+ část mléka nahradíme kokosovým mlékem a do pudinku nakonec vmícháme i trochu strouhaného kokosu
Žádné komentáře :
Okomentovat