29. srpna 2014

Absolutně vynikající rajčatová polévka



Hodnocení: 10/10

Tahle jednoduchá vynikající záležitost vznikla včera v podvečer v zoufalém rozpoložení "nemám-polévku-k-večeři-co-budu-dělat"... Abyste rozuměli - v rámci redukčního jídelníčku večeřím jen polévky a většinou si je navařím dopředu. Tentokrát jsem nic nachystáno neměla a doma žádná zelenina nebyla. Vznikla tak výtečná variace na téma co dům dal.

Suroviny:

větší cibule
2 stroužky česneku
plechovka celých rajčat
4-5 středních (domácích) rajčat
hrst černých oliv
lžíce agávového sirupu
velká hrst sušené bazalky (kdybyste měli čerstvou, byla by to jasná volba!)
špetka sušeného oregana
sušené chilli
sůl, pepř
oliv. olej
0,5 l zeleninového vývaru (bujón rozpuštěný v 0,5 l vařící vody)
čerstvé bylinky na posypání (měla jsem petržel a dobromysl)
kostičky bazalkového tofu (alfabio)

Postup:

Na oleji osmahneme nasekanou cibulku, přidáme nadrobno nasekané černé olivy a rozdrcený česnek - opět necháme osmahnout. Přidáme na kostičky nakrájená čerstvá rajčata (z úspory času rajčata nespařuji a neloupu - semínka ani slupky mi nevadí, pokud to ale chcete dokonalé, spařte a oloupejte :) ) a zase trochu osmahněte. Přidejte konzervu rajčat, rozmačkejte je a přilijte vývar. Promixujte tyčovým mixérem a nechte provařit. Oslaďte agávovým sirupem, přidejte (sušené) bylinky, sůl dle potřeby, pepř a chilli. Po dalším krátkém povaření nalijte do mističek či talířů, přidejte na malé kostičky nakrájené tofu, nadrobno nakrájené olivy a čerstvé bylinky. Dobrou italskou chuť! ;)

B.

Žádné komentáře :

Okomentovat