20. srpna 2014

Fazolový guláš


 


Jsou dny, kdy se vám nechce vymýšlet a zkoušet nic složitého, přesně takhle vznikl můj dnešní oběd - fazolový guláš alá mexická kuchyně

Hodnocení: 6/10

Recept (3 porce):
1/2 plechovky bílých fazolí v chilli nálevu/rajčatovém nálevu
1/2 plechovky červených fazolí
1 celá kukuřice (případně mražená nebo z plechovky)
2 menší rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
chilli podle chuti
sůl, pepř
+- hrst červené čočky na zahuštění (ta aspoň dodá nějaké bílkoviny navíc)

Nejdřív si na oleji osmahneme cibulku a papriku (pozor na přepálení). Pak přihodíme bílé fazole včetně nálevu a červené radši bez nálevu. Rajčata si spaříme, oloupeme, nakrájíme a přidáme k fazolím. Dále přihodíme kukuřici, rozmačkaný česnek, směs zalijeme cca 0,5 litrem vody a necháme asi 5 minut povařit. Pak dochutíme chilli případně další paprikou a pepřem, přihodíme červenou čočkou a necháme vařit ještě dalších 5 minut dokud čočka nezměkne.

Podáváme s rýží nebo chlebem. Chuťově a kuchařsky sice žádný odvaz, ale je to rychlé a jednoduché :)

L.

Žádné komentáře :

Okomentovat