26. srpna 2014

Full English breakfast




Jedna snídaňová klasika z Británie. Full English ve vegan verzi a s mnohem nižší kalorickou hodnotou!

Hodnocení: 5/10

Moje varianta se skládá z
rajčat a žampionů
bílých fazolí v rajčatové omáčce
ovesných špalíčků
a míchaných "vajec" = polenta (lze použít i levnější kukuřičnou krupici), lahůdkové droždí, černá sůl

Žampiony a rajčata buďto upečeme v troubě nebo, snazší varianta, je osmahneme na pánvi dokud nedostanou barvu a rajčata trochu nezměknou. Mezitím si připravíme míchaná "vejce". Osobně jsem zvolila variantu z polenty, kterou jsem zalila horkou vodou a pak ještě chvilku povařila, dokud polenta nezhoustla. Pak už stačí jen dochutit lahůdkovým droždím a zejména černou solí, která perfektně imituje vajíčkovou chuť. Fazole z plechovky jen ohřejeme a jako poslední připravíme podle návodu párky. Ovesné špalíčky stačilo jen hodit na chvilku do vroucí vody. Naaranžujeme na talíř a podáváme (osobně jsem k tomu ani nejedla pečivo, vzhledem k tomu, že polenta je pro mě příloha a stejně tak jsou přílohou ovesné párky).

Upřímně musím říct, že tohle bylo spíš zklamání. Hlavně ze strany "míchaných vajec" a pak jsem udělala obrovskou chybu ve výběru párků. Ovesné špalíčky totiž jako párky jen vypadají, ale když si člověk přečte celý obal zjistí, že mají sloužit jako příloha. No budiž, měla jsem je tam hlavně pro úplnost full english. Ale jejich chuť je... prostě nijaká, chutnají jak namočené ovesné vločky. Příště bych tedy rozhodně sáhla po něčem, co má skutečně imitovat párky. Ani polenta alá vejce mě nijak nenadchla. Černá sůl tomu sice dodá vajíčkovou chuť, ale jinak to není žádný extra chuťový zážitek. Příště už polentu dělat rozhodně nebudu a zkusím spíš míchaná vejce z tofu. Stejně tak ovesné špalíčky už asi nikdy ve svém nákupním košíku neuvidím.

L.

1 komentář :

  1. Těch ovesných špalíčků jsem se vždycky bála, dík za varování, že oprávněně :D:D Ale jinak sójové párky miluju a to jsem normální nejedla (ale lidi, co mají rádi takové ty drahé mnohaprocentní masové párky se po ochutnání tváří zhnuseně... teda když je zrovna neosmažím :D)

    OdpovědětVymazat