8. srpna 2014

Raw cuketové tagliatelle s gazpacho omáčkou a kešu parmezánem



Hodnocení: 6/10

Ačkoliv je raw-kuchyně doména L., rozhodla jsem se včera k večeři zužitkovat ty dvě chudinky cukety, co už doma dlouho ležely nevyužité. Při hledání receptů na raw cuketové těstoviny jsem se stačila po pěti minutách tak naštvat, že jsem to vzdala a udělala po svém (kolik lidí má doma asi tak spiralizér na špagety?!!!!!!).

Suroviny:
2 střední mladé cukety
4 střední rajčata
1/2 červené papriky
čerstvá petržel a pažitka
citronová šťáva
1 větší stroužek česneku
kešu
(mořská) sůl, pepř

Postup:
Tmavou slupku cukety oškrabeme škrabkou (vyhazovat nemusíme, spolu se středy se hodí na cuketovou pomazánku). Poté cuketu po celé délce oškrabeme škrabkou až ke středu než se začnou na řezu ukazovat semínka - vznikají dlouhé široké nudle jako "tagliatelle".
Na omáčku nakrájíme celá rajčata i papriku na kostičky, přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku, nasekané čerstvé bylinky a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Na kešu parmezán si rozmixujeme hrst jader kešu ořechů s mořskou solí.

Nečekejte žádný chuťový zázrak. Je to raw. Chutná to přesně tak, jak si dokážete představit (ne, hnusné to není, jíst se to v pohodě dá). Občas je fajn tělu ulevit a pročistit ho a raw strava je k tomu jako stvořená. Navíc je ideální v tomhle letním horku, třeba jako lehký oběd. Pro oživení a dodání další chuťové úrovně je možné do gazpacha přidat ještě čerstvé jahody, které jsem po ruce ale neměla. Vyzkoušíte?

B.

Žádné komentáře :

Okomentovat