1. prosince 2014

Soba nudle s tofu a avokádem



Inspirace: TastyTalkings
Hodnocení: 6/10

Recept (na jednu porci):
90g nudlí soba
cca 80g tofu (doporučila bych použít tofu s řasou od Sunfood)
1/2 menšího avokáda
1 jarní cibulka
1/2 limetky
1 čerstvá chilli paprička
sójová omáčka
(a sezamová semínka, na která jsem při nákupu úspěšně zapomněla)

Soba nudle si uvaříme v osolené vodě - stačí jim cca 5 minut vaření. Na suché pánvi si osmahneme cibulku a chilli papričku, přihodíme tofu a lehce osmahneme. Avokádo si nakrájíme na menší kousky a zakápneme částí šťávy z limetky. Nudle dochutíme sójovou omáčkou, přidáme avokádo, tofu s cibulkou a nakonec všechno polijeme zbytkem šťávy z limetky. (Navrch pak posypeme sezamovými semínky).

Na koleji člověk ocení hlavně rychlovky nenáročné na přípravu a suroviny. Tohle jídlo vám zabere tak maximálně 15 minut. Je ale pravda, že mi přišlo chuťově až moc nevýrazné, což je i použitím tofu natural. V původním receptu je ještě sezamový olej a rýžový ocet, což by chuť pravděpodobně pozměnilo, ani tak ale nečekejte zrovna chuťový zázrak.

Žádné komentáře :

Okomentovat