14. září 2014

Krupicová kaše - rýžová




Krupička jemná rýžová

Výrobce: Extrudo
Cena: 26,- Kč (farmářský obchod)
Balení: 400g
Hodnocení: 10/10

Příprava:

S rýžovou krupičkou se pracuje stejně jako s klasickou, i poměr surovin a příprava krupicové kaše jsou stejné.

Suroviny:
1/2 l rostlinného mléka (dala jsem rýžové)
3 lžíce krupice
podle chuti agávový sirup (kaši jsem osladila 1 lžičkou sirupu, ale pro příště vím, že to rozhodně není potřeba - rýžové mléko i krupička jsou přirozeně dost sladké, tím spíš pokud kaši smícháte s ovocem)

Postup:
Krupici rozmícháme ve 150 ml studeného mléka, zbytek mléka zahříváme, ideálně v hrnci na mléko s dvojitým dnem. Když se voda v hrnci mezi stěnami začne vařit a píst začne pískat, přilijeme rozmíchanou krupici a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (zhruba 5 minut). Pokud máte rádi pucky v krupicové kaši stejně jako já, zahřívejte všechno mléko a krupici poté vsypte a rozmíchejte v horkém mléce během vaření :) Podáváme buď s čerstvým ovocem, kompotem, marmeládou nebo samotnou jak má kdo rád a posypeme skořicí, kakaem, mákem...a pro nehubnoucí polijeme trochou rozpuštěného Alsanu a (javorovým) sirupem. Moje verze je nemaštěná s nakrájenou broskví a posypaná mákem, skořicí a kakaem (tím samozřejmě nemyslím Granko).

Verdikt: Konzistence je stejně jemná (ne-li jemnější) jako u klasické krupicové kaše, kaše je úžasně hladká a lehká. Chuť je příjemně nasládlá, nijak výrazná. Bezlepková verze je tedy stejně uspokojivá jako stará dobrá klasika a Extrudo opět nezklamalo.

B.

Žádné komentáře :

Okomentovat