18. srpna 2014

Tyčinky Bombus

 

Cena: 22,90,- (Terno)
Celkové hodnocení: 9/10

Na tyhle tyčinky jsem narazila úplnou náhodou a hodně mě překvapilo jejich složení, tak jsem se rozhodla je vyzkoušet protože se mi zrovna hodily na dlouhé cestování. 

Tyčinky Bombus se prodávají v pěti variantách. Osobně jsem si vybrala příchuť Kakaové boby, Kakao-kokos a meruňka-kešu. Ještě vyrábějí variantu kešu-káva a kokos-marakuja. 
Složením jsou všechny tyčinky veganské a ještě k tomu raw! Složení všech tyčinek si můžete prohlédnout i na oficiálních stránkách, a to včetně výživových hodnot.
Namátkou složení kokosovo-kakaové tyčinky: sušené datle 68%, kokos 26%, kakao 6%. Datle jsou základem všech tyčinek a pak podle příchuti další složky.

Meruňka-kešu

Hodnocení: 7/10 
Tuhle variantu jsem zkusila jako první a docela mi chutnala, v porovnáním s ostatními je ale trochu slabší. Jak vidíte z fotky obsahuje opravdu velké kusy ořechů což je fajn. Tyčinky jsou navíc dost odolné a přežily cestování v horku aniž by se zdeformovaly.

Kakaové boby
Hodnocení: 8/10
Složením je tahle tyčinka hlavně datlová, ale kakao dodává tyčince nahořklou chuť. Opravdu narazíte i na celé kakaové boby, což je možná trochu nevýhoda pro lidi s křehkými zuby. Každou chvílí jsem se bála, že si je o nějaký kousek kakaa vylámu. 

Kokos-kakao
Hodnocení: 10/10 
Jako milovník kombinace kokos-kakao jsem tuhle tyčinku nemohla vynechat a rozhodně mě nezklamala! Naopak se zařadila mezi must-have svačiny do kabelky/na cesty/do školy. Absolutně nejlepší příchuť! Všechny tyčinky mají 50g a hodně zasytí, jsou podle mě ideální svačinou. Jediná menší vada je, že, jak složení deklaruje, obsahují skořápky. To je trochu nepříjemnost a během jídla si musíte dávat pozor nebo (opět) skončíte s vylámanými zuby. Konkrétně z té kokosovo-kakaové jsem vytáhla asi tři menší a jeden větší kousek skořápky. 

Jinak ale tyčinkám nemám absolutně co vytknout a rozhodně je doporučuji. Dostupnost je asi trochu horší, ale na oficiálních stránkách najdete i seznam prodejních míst.

L.

3 komentáře :

  1. Kávové 2/10 za mě 20/10 pokud někdo rád pojídá logr :D Trošku mě to odradilo od značky (jsem hrozně rozmazlená těma raw tyčinkama od lifefood :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušet i ostatní! Hlavně ten kokos-kakao, ten povyšuju na hodnocení 20/10 protože prostě miluju tu kombinaci :D

      Vymazat
  2. ja je jen ochutnávala v obchodě, ale taky mě dost překvapily složením i chutí..narozdíl od všech flapjacku a ostatnich lepivych divnosti je tohle osvěžující a díky těm bobům opravdu energizující..za mě 9/10 a k dostupnosti musím říct, že i v Olomouci už je mají všude.. nejen ve zdravé výživě

    OdpovědětVymazat